Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


I grunden finns den webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidor. Utbildningen är kostnadsfri och passar tränare på alla nivåer och åldrar. En kurs på webben möjliggör ett lärande på individens villkor. Utbildningen utgör obligatorisk grund och förkunskap för alla verksamma tränare inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar ca. 3 timmar och genomförs närsomhelst utifrån individens förutsättningar.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och passar tränare för alla åldrar. De flesta kursomgångar genomförs digitalt utifrån pandemin. Du kan genomföra utbildningen via andra distrikt än ditt eget SISU-distrikt.
Utbildningen utgör från hösten 2020 obligatoriskt steg för tränare för målgruppen 9 år och äldre. 

Skidförbundets tidigare Barnledarutbildning utgår i den nya utbildningsstrukturen och ersätts av två delvis nya utbildningar riktade till barnledare. Den första SKIDLEKA för de som vill leda barn upp till cirka 9 år och den andra SKIDLÄRA som täcker åldrarna 9–12 år. På det sättet följer utbildningarna våra utvecklingsstadier bättre och kan riktas mer mot respektive åldersgrupp. 

All info om utbildingarna hittar du här: www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/

Utbildningskalender hittar du här: https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Utbildning/utbildningskalenderfortranare/

Uppdaterad: 10 NOV 2021 10:53 Skribent: EB
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Värmlands Skidförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
651 02 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info