Hoppa till sidans innehåll

Svenska skidförbundet pausar tävlingsverksamhet

13 NOV 2020 13:35
  • Uppdaterad: 13 NOV 2020 13:35

Svenska Skidförbundet har beslutat att pausa all tävlingsverksamhet i Sverige till och med den 8 december. Enstaka tävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer har särskild betydelse kan fortfarande genomföras.

Efter dialog med berörda arrangörer har Norrbottens och Västerbottens Skidförbund valt att pausa all planerad tävlingsverksamhet i respektive län. Svenska Skidförbundet har förutom detta även valt att pausa samtliga tävlingar till och med den 8 december. De tävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer är av särskild betydelse, exempelvis i Idre och Bruksvallarna, kommer fortfarande att genomföras. Även dessa kan ställas in om läget förvärras ytterligare.

– Vi förstår att detta är ett mycket tråkigt besked men Svenska Skidförbundet vill göra det vi kan för att minska smittspridningen. Ett av våra grundläggande mål är att förbättra folkhälsan och på detta sätt hjälper vi till att minska resandet och antalet tillfällen samt platser där många människor samlas, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundet återkommer med besked senast fredagen den 4 december vad som gäller för de tävlingar som är planerade att genomföras efter den 8 december.  

Skärpta lokala allmänna råd
För många regioner med skärpta lokala allmänna råd gäller bland annat att avstå från att delta på idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Det gäller inte heller för yrkesmässig idrott. Svenska Skidförbundets definition på yrkesmässig idrottare är:

 

Åkare med aktiv FIS-licens där idrottsutövandet är åkarens huvudsakliga sysselsättning (dvs över 50 procent).  Båda villkoren måste vara uppfyllda för att undantaget ska kunna tillämpas.


LÄS MER PÅ:
Lokala allmänna råd region för region (länk till Folkhälsomyndigheten)
Svenska Skidförbundets informationssida under coronapandemin
Riksidrottsförbundets informationssida under coronapandemin (länk till rf.se)

 

Skribent: Johanna Rickan
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Värmlands Skidförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Idrottens Hus, Industrigatan 1
651 02 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info