Gå till innehåll

Värmlands Skidförbund

Värmlands Skidförbund

Tävling

Preliminärt tävlingsprogram för Värmland 2019/2020

Reviderat 190813
Se tävlingsprogrammet Excel, 25.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Riktlinjer från Värmlands Alpina för tävlingsarrangemang i Värmland
Reviderat 151016

När värmländska klubbar arrangerar tävling i alpin skidåkning bör även åldersklasserna U8/U10 och U16 + H/D-17 erbjudas att vara med, inte bara åldersklasser som omfattas av LVC-kval. Prisbordet skall bestå av pokaler för plats 1-6 och medaljer till övriga deltagare i åldersklassen.

Prispokalerna kan inte ha ingraverat LVC, eftersom även Höghedens SLK, har tillåtelse att delta i värmländska tävlingar. Det finns en godkänd överenskommelse i skidförbundet att även åkare från Högheden har rätt att anmäla sig till värmländska tävlingar. Dessa åkare deltar på samma villkor som övriga tävlingsdeltagare förutom vår LVC-poängberäkning. På prispokalerna skall därför endast tävlings namn och placering stå, inte LVC. Till exempel:
"Rackstacupen1:a pris"

Vidare rekommenderar Värmlands Alpina att vid tävlingens prisutdelning delas pokalerna 1-6 ut till varje tävlande som kommer fram en och en. Övriga som erhåller medalj föreslås komma fram tillsammans medan speakern ropar upp samtliga namn. På så vis kortas prisutdelningstiden ned.

För att det skall bli så mycket skidåkning som möjligt under en tävlingsdag bör tävlingsarrangören också, om det är möjligt, tillhandahålla en träningsbana.

Om tävlingen behöver ställas in ligger ansvaret hos tävlingsarrangören att växla över ansvaret på annan klubb. I första hand vid samma datum som tidigare bestämts och i andra hand flyttas tävlingen till ett annat datum.

Vid frågor är ni välkomna att ringa Värmlands Alpinas tävlingsgrupp:
Mattias Aronsson, tel 070-521 84 56, Jan Magnusson, tel 070-347 11 68

Senast uppdaterad
2022-12-02
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Ida Karlsson

Huvudsponsor